Strand, duinen en...


... de grootste bamboejungle van Nederland. 

De Wildste Tuin heeft de grootste bamboejungle van Nederland, ongeveer 12 voetbalvelden groot. De bamboe is in 2008 aangeplant en inmiddels fors uitgegroeid. In een deel van de bamboejungle  kunnen kinderen ravotten en hutten bouwen.
 
 

De Wildste Tuin,
gemaakt door en voor mensen, met hart voor natuur.

Kinderen kunnen vrij spelen en ontdekken in de grote speeltuin van Netl Wildste Tuin. Balanceren op boomstammen, klimmen en klauteren op apentouwen en ander speeltuig, verstoppen in bamboejungle, racen op de kabelbaan en lekker glijden van de modderglijbaan! Natuurlijk bewegen, natuurlijk leren, natuurlijk gezond.Trek vooral niet je mooiste kleren aan, want wilde kinderen worden hier natuurlijk vies en nat!

Een plek waar ruimte om zelf te ontdekken voorop staat. Naar buiten, waar grote en kleine kinderen zelf het avontuur in kunnen stappen, of al samenwerkend op ontdekkingsreis gaan.
 
Strand&duinen
Langs het strand van Netl is al genoeg avontuur te vinden. Rennen en rollen van de duinen, of verstoppen tussen het struikgewas. Daarna lekker afkoelen in het water. Zwem naar de eilandjes of pak de wiebelende touwbrug. Met het trekpontje kun je weer terug naar wal, als je durft tenminste…
 

NatuurspeelTuin
Naast de touwbrug en het trekpontje is er nog allerlei speeltuig te vinden in de Wildste Tuin. Verschillende apentouwen welke samen een klein obstacle parcours maken voor de kinderen. Een grote glijbaan, voor stoere kinderen, of een kleinere voor diegene die eerst nog even willen ‘oefenen’. Heerlijke schommels, waar je samen op kunt, of alleen zo hoog mogelijk kunt gaan.

Zwemstrand
Op een tweede strandje, verborgen achterop het park, weg van alle badgasten, vind je nog meer avontuur! Een spannende touwbrug, een echte liaanslinger die ook nog eens over het water gaat en als klapper op de vuurpijl…. De dubbele kabelbaan! Met zijn tweeën tegelijk, keihard van de berg afroetsjen.
Op dit strandje vind je ook de waterpomp, waarmee je zelf een heerlijk waterballet kan maken en een eigen route die het water af kan leggen. 

Lachspiegels
Even lekker lachen? Voor het naar huis gaan kun je nog even langs de lachspiegels. Met een grote glimlach weer de auto in/ op de fiets.


Modderglijbaan
Wie kent dat heerlijke gevoel niet? Vies worden… helemaal!
Speciaal voor vieze kinderen, heeft Netl de modderglijbaan aangelegd. Glijdend in de modder, beland je in het ondiepe water, waarna je zelf weer naar boven moet zien te klimmen. Samen zorg je dat de baan goed nat is, want dan ga je natuurlijk veel harder!UkkiiPark
Ook voor de allerkleinsten is er genoeg uitdaging te vinden. In het Ukkiipark, naast het strandpaviljoen is er een afgeschermde speeltuin, waar de jonge kids zich heerlijk kunnen vermaken.

Bamboejungle
Aangekomen bij de bamboejungle, beland je in een andere wereld. Verstoppertje spelen is nog nooit zo spannend geweest! Kleine, geheime paadjes tussen het bamboe, leiden weer naar nieuwe plekjes.
In de bamboejungle vind je ook het huttenbouwbos. Hier liggen alle materialen klaar om een echte, stoere hut te bouwen!

Samen&gezond
Bewegen en leren gaan spelenderwijs samen in het avontuurlijke speellandschap met natuurlijke hindernissen. Het belang van buitenspelen staat voorop in De Wildste Tuin. Kinderen weer terug de natuur in! Lekker ontdekken, vies worden, een frisse neus halen en blosjes op de wangen krijgen. Modderen in het zand, zwemmen in de plas en gewoon weer eens "echt" buiten spelen!


Creatief en Sociaal
Onderzoek wijst uit dat kinderen die in de natuur spelen, meer sociaal en creatief speelgedrag vertonen. Omdat de functie van de speelmogelijkheid (een boomstam in plaats van een wipkip?) nog niet vastligt, moeten ze samenwerken en creatief nadenken, om te kunnen spelen… Spannend!

Ontdekken
Kinderen hebben van nature de drang om te ontdekken en ‘vrij te zijn’ in de natuur.  Geef ze de ruimte om te ontdekken en wees verbaasd over hoe kinderen zich ontpoppen toch echte avonturiers.
Strand met koude buitendouches, toiletten en kleedhokjes zijn aanwezig.

Honden en andere huisdieren zijn niet toegestaan bij Netl de Wildste Tuin.