26 jan: Nieuw Initiatief- Loesje en de Stroomversnellers

Terug naar overzicht
Zaterdag 26 januari staat ‘Nieuw Initiatief’– bij NETL de Wildste Tuin, aan de Leemringweg 19 in Kraggenburg, in het teken van maatschappelijke betrokkenheid. Gastsprekers van deze avond zijn Jan Verschure, oprichter van Loesje, en Peter Kodde van Stroomversnellers. In hoeverre is hun polderachtergrond van invloed op hun inzet voor de maatschappij?

De eerste bewoners van Noordoostpolder zijn geselecteerd op hun vermogen een bijdrage te leveren aan de opbouw van onze poldergemeenschap. Als maatschappelijke betrokkenheid in de genen en of in de opvoeding zit, dan lijkt het onvermijdelijk dat deze eigenschap ook in het nageslacht van polderpioniers is terug te vinden. Dit is zeker het geval bij de oprichter van Loesje, Jan Verschure, met wortels bij Ens. En geldt ook voor Peter Kodde - boerenzoon uit Bant, die zich als trainer bij Stroomversnellers inzet voor een rechtvaardige en duurzame wereld.

Beide sprekers gaan in op de vraag in hoeverre hun polderachtergrond en opvoeding van invloed zijn op hun maatschappelijke betrokkenheid. Vervolgens willen we graag weten welke visie Jan Verschure en Peter Kodde hebben op de toekomst van onze samenleving en hoe we daar samen komen. Want we leven in een verandering van tijdperk, waarin ieder mens de stemming mede bepaalt en het verschil maakt. Een fraaie poster van Loesje binnen dit kader: ‘Zeggen wat je denkt, kan ook iets aardigs zijn.’ Er is ruimte voor vragen en ook de bezoekers krijgen 2 vragen voorgeschoteld.

Wereldse Hap mee-eten
Voorafgaand aan het hoofdthema kun je aanschuiven voor een Wereldse Hap gekookt door het Vrouwencentrum NOP. Dit keer eten we Iraaks! Mee-eten kan voor € 12,50 pp (opbrengst komt ten goede van het Vrouwencentrum) excl. drankjes. Aanvang 18.30 uur. Zou mooi zijn als je ruim op tijd bent, want we eten samen. Er is plaats voor 50 eters en wie zich het eerst aanmeldt.... Geef je dus vandaag nog op via info@netl.nl
Mee-eten hoeft niet, het avondprogramma begint vanaf 20.00 uur en kun je gratis aan deelnemen. De organisatie van Nieuw Initiatief ligt bij Eva Vriend, Pim van der Maden, Nienke Feddes en Bob Crébas.