30 mei: VOLGEBOEKT Kennisdiner Andrea Maier

Terug naar overzicht

DE AVOND IS VOLGEBOEKT - JE KUNT NIET MEER AANSCHUIVEN
Op woensdag 30 mei brengt internist en hoogleraar veroudering Andrea Maier een bezoek aan Netl om tijdens een kennisdiner in te gaan op de geheimen van het ouder worden.

Waarom zijn we verrassend dicht bij het eeuwige leven?

Stel je voor, er is een “Bron van het Eeuwige Leven”. Zou jij er een slok water uit drinken om de eeuwige jeugd te bereiken?
Andrea Maier vertelt je of we met de wetenschap net zo ver kunnen komen. Superspannende materie! Zij beschrijft de oorzaken van veroudering, de stand van de ouderengeneeskunde en wijst ons de weg in de wetenschappelijke ontwikkelingen op dit gebied. En ze maakt haarfijn duidelijk wat we zélf moeten doen om de statistiek te ontstijgen en straks 120 jaar te worden, of nog veel en veel ouder.

Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne, Australië. Zij bestudeert het verouderende lichaam en zoekt naar behandelingen tegen veroudering. Daarnaast is zij directeur van het Royal Melbourne Hospital in Melbourne.

In de media
Andrea Maier gaf in 2015 vijf colleges bij de Universiteit van Nederland over het thema veroudering en was in augustus 2016 Zomergast bij de VPRO. VU Magazine interviewde Maier over het wondermiddel om jong te blijven dat allang bestaat.

Kennisdiner

(inloop vanaf 18:45 uur)
19:00 Welkom door Andries Greiner (VUvereniging)
19:10 Toelichting op de Netl filosofie door Bob Crebas
19:30 Lezing door Andrea Maier
20:15 Hoofdgerecht
21:00 Gelegenheid tot vragen stellen
21:30 Nagerecht en afsluiting
Een kennisdiner is een element waarbij een lezing afgewisseld wordt met een maaltijd zodat er gelegenheid is om met je tafelgenoten in te gaan op datgene wat net verteld is. Het kennisdiner wordt georganiseerd door de VUvereniging in samenwerking met Netl.

Voorafgaand aan de lezing van mevrouw Maier zal Bob Crebas een pitch geven over zijn filosofie, beschreven in 'het Land van Goed naar Beter'; waarin hij een fraai perspectief biedt: de Blue Zones. Gebieden in de wereld waar mensen in goede gezondheid opvallend oud worden. Met de succesfactoren van de Blue Zones in het achterhoofd beschrijft hij in zijn boek hoe we iedereen een gezonde uitgangspositie kunnen geven voor een lang en gelukkig leven.

TOEGANG EN AANMELDEN

Toegang: € 27,50 (exclusief drankjes)
Leden VUvereniging: € 22,50

Aanmelden via e-mail: info@netl.nl o.v.v. Kennisdiner 30 mei - reservering
Vermeld alsjeblieft je naam en voor hoeveel personen je reserveert.
Netl de Wildste Tuin
Leemringweg 19
8317 RD Kraggenburg
email: info@netl.nl