23 en 24 februari: NK Cross 2019

Terug naar overzicht

NK Cross 2019 (en 2020) naar AV NOP bij Netl

Na een lange en gedegen selectie procedure heeft de Atletiek Unie besloten om het Nederlands Kampioenschap Cross toe te wijzen aan AV NOP. De voorzitter van AV NOP, Cor van den Berg, reageerde enthousiast op het goede nieuws: “We got him!” want een lang gekoesterde wens gaat in vervulling.

Van den Berg: “In de voorbereiding heeft een bidteam haar plannen en locatie tijdens een site visit mogen presenteren. Al meerdere jaren heeft AV NOP ervaring om op het terrein van Netl de Wildste Tuin om soortgelijke wedstrijden te organiseren.” Na een strenge selectie van acht kandidaten bleven er uiteindelijk nog drie over, Phanos Amsterdam, Athlos Harderwijk en AV NOP uit Emmeloord. De uiteindelijke finale is dus gewonnen door de Emmeloorders op basis van onderstaande argumenten.

Ferry van Dipten van de Atletiek Unie: “Het verschil, en waarop ook de keuze is gemaakt, komt door de totale combinatie met de accommodatie/parkeren en ambitie. AV NOP en Netl hebben een unieke locatie, beschikt over voldoende gebouwen voor werkruimte dat ook nog eens compact is gelegen met de ideale parkeergelegenheden. Daarbij komt dat zij in haar ambitie met name inzetten op de impact in de regio inclusief vernieuwend willen zijn waaronder het werken met een drones voor unieke beelden tijdens het twee daagse evenement.”

Van den Berg over het terrein: “Hier ligt een zeer uitdagend parcours met verschillende ondergronden. De paden worden afgewisseld van gravel, zand, houtsnippers en gras en gaan soms door een ware jungle van bamboe. Voor iedere nieuwkomer een onvergetelijke verrassing.”

23 en 24 Januari 2019 | NK Cross


Voor informatie over deelnemers, starttijden en programma: check https://www.atletiek.nl/nk-cross

Inschrijven doe je hier: https://www.atletiek.nl/nk-cross/inschrijven

Let op:
Door AVNOP wordt op zaterdag 23 en zondag 24 februari voor bezoekers/publiek €3,- entree geheven.


Buffet

Een leuk buffet gaat er wel in na een wedstrijd op een uitdagend parcours! Zie de inhoud hiernaast >
Aanmelden kan via info@netl.nl of bel 0527-203043