2019 & 2020: NK Cross

Terug naar overzichtNK Cross 2019 en 2020 naar AV NOP bij Netl


Na een lange en gedegen selectie procedure heeft de Atletiek Unie besloten om het Nederlands Kampioenschap Cross toe te wijzen aan AV NOP. De voorzitter van AV NOP, Cor van den Berg, reageerde enthousiast op het goede nieuws: “We got him!” want een lang gekoesterde wens gaat in vervulling.

Van den Berg: “In de voorbereiding heeft een bidteam haar plannen en locatie tijdens een site visit mogen presenteren. Al meerdere jaren heeft AV NOP ervaring om op het terrein van Netl de Wildste Tuin om soortgelijke wedstrijden te organiseren.” Na een strenge selectie van acht kandidaten bleven er uiteindelijk nog drie over, Phanos Amsterdam, Athlos Harderwijk en AV NOP uit Emmeloord. De uiteindelijke finale is dus gewonnen door de Emmeloorders op basis van onderstaande argumenten.

Ferry van Dipten van de Atletiek Unie: “Het verschil, en waarop ook de keuze is gemaakt, komt door de totale combinatie met de accommodatie/parkeren en ambitie. AV NOP en Netl hebben een unieke locatie, beschikt over voldoende gebouwen voor werkruimte dat ook nog eens compact is gelegen met de ideale parkeergelegenheden. Daarbij komt dat zij in haar ambitie met name inzetten op de impact in de regio inclusief vernieuwend willen zijn waaronder het werken met een drones voor unieke beelden tijdens het twee daagse evenement.”

Parcours NK op GOK Cross
Voor AV NOP en Netl is dit een bekroning op de jarenlange succesvolle samenwerking tijdens de jaarlijks terugkerende Open Gelderse- Overijsselse Crosscompetitie. Op zaterdag 17 februari 2018 staat er wederom een GOK cross op het programma. Van den Berg: “Een kans voor alle recreanten en wedstrijdlopers om alvast kennis te maken met het unieke parcours van het Nederlands Kampioenschap Cross 2019 en 2020.”

De GOK Cross wordt ook in 2018 gehouden in Netl de Wildste Tuin in Kraggenburg. Van den Berg: “Hier ligt een zeer uitdagend parcours met verschillende ondergronden. De paden worden afgewisseld van gravel, zand, houtsnippers en gras en gaan soms door een ware jungle van bamboe. Voor iedere nieuwkomer een onvergetelijke verrassing.”
Alle wedstrijdlopers kunnen zich al inschrijven via hardlopen.nl, recreatieve lopers kunnen zich op de dag zelf inschrijven tot uiterlijk 1 uur voor aanvang recreatieve loop op locatie Netl de Wildste Tuin. Recreanten kunnen kiezen uit 1 of meerdere rondes van 2000 meter.