29 juni: Internationale Modderdag!

Terug naar overzicht

Internationale Modderdag

Gratis het park op op vertoon van je eigen Moddermonster! Waaaat?! Yeeeeeeej


Tijdens ModderDag ontdekken kinderen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de verbinding met de aarde voor hen betekent. Honderdduizenden kinderen in binnen- en buitenland zijn op 29 juni 2017 tegelijkertijd actief bezig met natuur. In 2009 is International MudDay ontstaan uit een samenwerking tussen veldwerkers in Austalie en Nepal, in 2013 heeft Marc Veekamp (Veldwerk Nederland) de dag in Nederland geintoduceerd.

Spelen in de natuur
Waar en wanneer is er nog ruimte om te spelen in de natuur? Te ervaren hoe je een steen kunt keilen over het water? Hoe het is om slootje te springen of in een boom te klimmen? In onze huidige samenleving gebeurt het ontdekken van de wereld steeds vaker virtueel: via televisie, games, tablets en smartphones.
En dat, terwijl het wetenschappelijk is aangetoond dat buiten spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert. Met ModderDag zetten we het spelen in de natuur op de agenda. Omdat het leerzaam en leuk is! Sluit je daarom aan en organiseer je eigen ModderDag.
Vies worden mag op ModderDag!

Modderdag bij Netl
Op vertoon van je eigen moddermonster (dit mag een foto van jezelf zijn of een op één of andere wijze door jou gemaakt moddermonster) mag je deze dag gratis het park op en lekker in het Avontuurlijk Speellandschap verder aanmodderen ;-)