18 jan: Nieuw Initiatief avond

Terug naar overzicht

Kijk op het landschap van de NOP


Pim van der Maden
foto Pim van der Maden


KRAGGENBURG – Wat vind je mooi en lelijk aan Noordoostpolder, wat moeten we koesteren en wat mag op de schop? Zaterdagavond 18 januari staan deze vragen centraal tijdens de Nieuw Initiatief avond bij Netl aan de Leemringweg 19 in Kraggenburg. Met speciale gasten fotografen Paula Dieterman en Pim van der Maden, landschapsarchitect Martijn Oosterhuis en directeur Cultuurbedrijf Marcel Jansen.

Paula Dieterman groeide op in Emmeloord en trekt nu de wijde wereld in als ‘reis en straatfotograaf’. Voor Paula is fotograferen een andere manier van kijken, waarbij zij het bijzondere haalt uit het alledaagse.
Martijn Oosterhuis is architect, dorpsbouwmeester en landmaker. Hij weet de weg in ruimtelijke kwaliteit, architectuur, stedenbouw, cultuurhistorie en welstand. Ook Martijn verliet de polder en woont nu met zijn gezin in Rotterdam, in hun zelf ontworpen droomhuis.
Fotograaf en poldermens Pim van der Maden maakt op een leuke manier duidelijk dat we allemaal wat anders zien.
De nieuwe directeur van het Cultuurbedrijf Marcel Jansen zal het gesprek leiden.

Wereldse Hap mee-eten
Voorafgaand kun je aanschuiven voor een Wereldse Hap gekookt door het Vrouwencentrum NOP. Op het menu staat ‘Afrikaans’. Mee-eten kan voor € 12,50 p.p. (opbrengst komt ten goede van het Vrouwencentrum) excl. drankjes. Aanvang diner 18.30 uur. Opgave: info@netl.nl
Mee-eten hoeft niet, het avondprogramma begint vanaf 20.00 uur en is gratis.
De organisatie van Nieuw Initiatief ligt bij Eva Vriend, Pim van der Maden, Nienke Feddes en Bob Crébas.